Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Posve}ena svome poslu

Razmišljajući o kome bi od svojih prijateljica ili prijatelja vrijedilo pisati, tko je aktivan, sposoban ili zanimljiv – ili sve to, gotovo da sam zaobišla onu koja mi je, zapravo, najbliža. Moja najbolja prijateljica Brankica Krizmanić  je iz Bačkog Brega. Završila je Srednju medicinsku školu, smjer farmaceutski tehničar. Kako odmah po završetku škole u Somboru nije mogla naći radno mjesto, uz veliku potporu svojih roditelja, odlučila se doći u Suboticu. 
POSAO: Po dolasku u Suboticu Brankica je radila u ljekarni i veleprodaji »Medic«. Nakon što je završila pripravnički staž, te više od šest mjeseci radila u ovoj ljekarni, ponuđen joj je posao s boljim uvjetima. Odlučila se preći u ljekarnu »Medipharm«, gdje radi već više od tri godine. Brankica se sa svojim znanjem iz škole, te s malo stečenog iskustva, odlično snašla. Vrijedno je radila i učila. Osimj šalterskog posla kog mi, jedino i »vidimo«, potrebno je mnogo rada i znanja kako bi ljekarna funkcionirala. Sve je to, nema sumnje, za veoma kratko vrijeme svladala. Prije tjedan dana u gradu je otvoren novi ogranak ove ljekarne. Brankica je u dogovoru sa svojim šefom u potpunosti preuzela odgovornost opskrbe nove ljekarne medikamentima i rada u njoj. »Sada je potrebno raditi na ‘razrađivanju’ ljekarne. Treba privući pacijente, te svakodnevno raditi na njenoj popularizaciji. Često ostajem duže na poslu kako bih naručivala robu, uređivala prostor, i pomagala kolegici. Često radim i dvije smjene«, kaže Brankica. 
STUDIJ: Nakon srednje škole Brankici je na prvom mjestu bilo zaposliti se. Poslije dvije godine rada počela je razmišljati o tome koji će studij upisati. Odlučila je upisati Višu poslovnu školu »Megatrend«. Sada pohađa nastavu iz četvrtog semestra. Kako će uskoro privesti kraju višu školu, vrijeme je razmišljati – što dalje? Vjerojatno će nastaviti s četverogodišnjim studijem. 
SLOBODNO VRIJEME: Osim posla i studija, Brankica zapravo ima veoma malo slobodnog vremena. Slobodno vrijeme uglavnom provodi s prijateljima, družeći se i opuštajući se. Kada ima slobodan vikend, odlazi u Bački Breg i Bački Monoštor gdje posjećuje svoju obitelj. Posebno je raduju i vesele njena dva nećaka. Sretna je kada ima vremena njima se posvetiti.  Voli putovati. Njezini roditelji su još prije desetak godina na Zlatiboru izgradili kuću koju izdaju turistima. Od malena redovito je odlazila tamo i po više puta godišnje. U posljednje tri godine, zbog posla, na Zlatibor odlazi za vrijeme godišnjeg odmora, ljeti. Za dva mjeseca Brankica će ići na putovanje sa svojim prijateljima u Italiju i Francusku, gdje će posjetiti gradove - Veneciju, Veronu, Cannes, Kneževinu Monaco, Nicu i Milano.                               g
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika